מפסיקים לרצות אחרים,מתחילים להיות מרוצים!

מהם הסימנים שאנחנו מרצים את הבני זוג, ילדים, בוסים, עובדים, משפחה, לקוחות והסביבה שלנו? 

ואיך להפסיק לרצות?

כולנו רוצים להצליח בכל תחומי החיים 
כולנו רוצים להיות מרוצים מעצמנו
כולנו רוצים שהעסק שלנו יתקדם ויצליח ויניב 
כולנו רוצים שפע והכנסות
כולנו רוצים שתהיה לנו משפחה וזוגיות שכיף לנו איתה
כולנו רוצים שמערכות היחסים שלנו תהיינה טובות ומספקות
וכולנו רוצים שהבית שלנו יהיו מתוקתק והכל ייעשה כמו שצריך

להתחיל להיות מרוצה, בשמחה ובתחושה טובה.

עשיר בסיפורים וכלים מעשיים.

6 הכלים לאיזון בין עבודה וחיים:
כלי 1 – חשוב:
 על מה תצטער/י שלא עשית? מהם התחומים שהכי חשובים לך, מה הסדר שלהם? מה הMUST שלך?
כלי 2 – מטרה:
מומלץ לרשום את כל המטרות, כאילו אנחנו כבר בסוף החודש או השבוע, וככה נוכל לעקוב על מה השגנו ולהיות מרוצים מההצלחות שלנו. הנה כמה שאלות מנחות – ממה אהיה מרוצה שהשגתי? איך זה נראה? מה קרה בבית שעשה לי טוב? מה הכי חשוב לי?
כלי 3  – תוכנית:
לא מספיק לדעת את הדרך, צריך ללכת בה! לכל מטרה – נחשוב על הפעולות שאם נעשה יעזרו לנו להשיג את המבוקש. נחלק את הפעולות ברמה יומית, שבועית וחודשית. רושמים ביומן ומתחייבים לעשות אותם.
כלי 4 – מחירים ומרוויחים:
הסוד הוא באיזונים, בבחירת המכלול על המחירים והרווחים. שלמים עם מה שנרוויח ועם מה שלא נכנס לשם. מוותרים על הציפייה להיות מושלמים! אין מושלם – יש שלם. נזכור שכל מחיר שנשלם יוביל אותנו לרווח. כשבוחרים מחירים בוחרים גם רווחים! 
כלי 5 – חוקים כלליים:
לכל משחק יש כללים. כך גם במטרה ליצור איזון לטווח הארוך, עלינו לקבוע חוקים כלליים. 
כלי 6 – טקסים:
תפקידם של טקסים הוא לייצר הפרדות, לשמור על מעברים. זה סימן לכולם שעכשיו עוברים למצב אחר. למשל – טקס הדלקת נרות בשבת, ברית מילה, כיבוי אורות.. כך גם בעסק – כשעובדים עם בני משפחה, מטפלים בעסק ובבית בנפרד ויחד. עוברים על אותם שלבים, אבל יוצרים הפרדות ברורות. איך נעשה זאת? בעזרת הגדרות תפקיד, תיאום ציפיות, כללים וטקסים, תפקידים בעסק ובמשפחה, ועוד.
 
 
 הרצון לרצות הוא אינסטינקט אנושי טבעי שמניע אותנו להשיג את המטרות והשאיפות שלנו. עם זאת, לפעמים הרצונות שלנו יכולים להיות מכריעים ויכולים להוביל לתוצאות שליליות כמו לחץ, חרדה וחוסר שביעות רצון.
הנה לכם כמה דרכים יעילות להפסיק לרצות ולמצוא סיפוק בחיינו:

1. תרגול הכרת תודה
הכרת תודה היא כלי רב עוצמה שעוזר לנו להעריך את מה שיש לנו ולמצוא סיפוק במצבנו הנוכחי. במקום להתמקד במה שאנו רוצים, עלינו להתמקד במה שיש לנו ולהודות על כך. תרגול הכרת תודה יכול להיות פשוט כמו לקחת כמה דקות בכל יום כדי להרהר בדברים שאנו אסירי תודה עליהם.

2. הגדר יעדים ריאליים
הגדרת יעדים ריאליים חשובה כדי להימנע מתחושת המום ומתוסכל. עלינו להתמקד ביעדים ניתנים להשגה המתיישרים עם הערכים וסדרי העדיפויות שלנו. על ידי הצבת יעדים ריאליים, נוכל להימנע מהצורך המתמיד לרצות יותר ולמצוא סיפוק בהישגים שלנו.

3. חיה ברגע ההווה
לחיות ברגע הנוכחי היא דרך יעילה להפסיק לרצות. במקום להתמקד בעבר או בעתיד, עלינו להתמקד בהווה וליהנות מהרגע. עלינו להעריך את הדברים הקטנים בחיים ולמצוא שמחה ברגע הנוכחי.

4. תרגלו מיינדפולנס
מיינדפולנס הוא תרגול שעוזר לנו להיות מודעים למחשבות ולרגשות שלנו. על ידי תרגול מיינדפולנס, אנו יכולים להתבונן ברצונות שלנו ולתת להם ללכת ללא שיפוט. זה יכול לעזור לנו למצוא שביעות רצון במצב הנוכחי שלנו ולהפחית את הצורך שלנו לרצות יותר.

5. לטפח מערכות יחסים חיוביות
מערכות יחסים חיוביות יכולות לעזור לנו למצוא סיפוק והגשמה בחיינו. עלינו להקיף את עצמנו באנשים שתומכים בנו וגורמים לנו להרגיש טוב עם עצמנו. יחסים חיוביים יכולים לעזור לנו להתמקד במה שחשוב בחיים ולהפחית את הצורך שלנו לרצות יותר.

לסיכום, הרצון לרצות הוא אינסטינקט אנושי טבעי, אך הוא יכול להפוך למכריע ולהוביל לתוצאות שליליות. על ידי תרגול הכרת תודה, הצבת יעדים מציאותיים, חיים ברגע הנוכחי, תרגול מיינדפולנס וטיפוח מערכות יחסים חיוביות, נוכל למצוא שביעות רצון בחיינו ולהפחית את הצורך שלנו לרצות עוד.את

יכול לעניין אותך גם:

תוכנית עבודה

כשנכנסים לרכב, רושמים בוויז את היעד, מיד הוא מראה לנו מסלולים ומוביל אותנו רגע אחר רגע, עם הכוונה ליעד. זה בדיוק מה שתוכנית עבודה טובה

קרא עוד »

מה מנהל אותנו? -המודע או התת מודע?

המודע והתת- מודע והפער ביניהם מנהלים אותנו ברמה האישית וברמה העסקית ובוודאי בעסקים משפחתיים. חוסר ההתייחסות לפער בין שני החלקים, ההתעלמות מכוחו העצום של התת-מודע יוצרים חסמים, עיכובים וקונפליקטים בחיים האישיים ובעסקים. על מנת למנף ולהגיע להישגים בעסק יש לסנכרן בין השניים.

קרא עוד »

פיתוח מנהלים

פיתוח מנהלים מנצח, כלי ניהול מתקדמים, שיגרמו לעובדים שלכם לשתף פעולה, לעבוד כמו שצריך, לעמוד ביעדים שלהם ולהשיג את המטרות שלך! למנהלים שרוצים להתעסק פחות

קרא עוד »

אז מה המיתוג האישי שלך ואיך להפוך אותו למותג מנצח?

כמו בעסקים כך גם בחיים האישיים, כולנו ממותגים. אנשים ממתגים אותנו לפי מה שאנחנו משדרים, ובהתאם למיתוג מגיבים אלינו. לא תמיד המדבקות הממותגות האלה באמת מייצגות אותנו. וכך נבנות מערכות יחסים בעייתיות.
בעסקים משפחתיים אנחנו מגיעים עם מיתוג מהבית, מיתוג "חזק" רב שנים.
אז איך נשנה את המיתוג שלנו למיתוג מעצים, נכון ומתאים למי שאני?

קרא עוד »
דילוג לתוכן